divendres, 28 de setembre del 2012

JA HA ARRIBAT LA TARDOR


JA HA ARRIBAT LA TARDOR

He estat esperant contemplar l'evolució dels arbres quan comença el canvi de colors de les seves fulles verdes per un altre de marró daurat. La suavitat d' aquest canvi no és pot seguir amb la mirada perquè és inperceptible.

La vegetació s'està preparant per entrar en un estat d' hivernació semblant al dormir de la Natura.
Aquesta quietut no és general: altres organismes estan activant-se en el seu procés creatiu, formant fruits de tota mena, que seguint la templança del clima creixent, compensen els canvis climàtics.

No deixa de sorprendre l'activitat sobtada dels bolets que seguint les diferències climàtiques del vent, humitat i pluja, començen a esclatar, convertint la zona forestal en una barreja de dibuixos vegetals de formes extranyes.

La persona excursionista que li agrada el paisatge i contempla de lluny amb visió global el canvi que s'està produint davant dels seus ulls, queda mut d' admiració.

És de coneixement general que les fulles experimenten un retrocés de la Saba, per reduir el consum de l'aigua, això crea un principi de sequera a les parts més altes de les branques entrant en oxidació per manca d' hidratació.

Ramon Aguilera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada