dilluns, 8 d’octubre del 2012

ELS VELLS


Jo soc una persona d' edat avançada que vol donar-vos la meva inpressió del que se sent parlar sobre la crisi econòmica a la barriada de Collblanc-Torrassa.

Els comentaris van girant com una sentència sobre la gent gran perquè són una càrrega, un problema, costen molts diners en Pensions, Sanitat, etc, etc. a l' estat Espanyol. Fins i tot alguns s' han atrevit a dir que, en són massas!!. Que la solució seria que es morissin la meitat dels que hi són perquè s' arreglessin les finançes del país.

Aquests comentaris són expressats d'una manera sornaguera afegint-t'hi unes risotes burlesques per donar més força al drama. La gent gran escolta l'opinió que d'ells senten a dir amb la millor expresió formal de complicitat però, ...acaben replicant seriosament a les paraules tan crues i inhumanes referent a les edats.

La realitat és diferent; els jubilats són el remei a moltes llars, la manca de treball, d'ingresos amb “calers", obliga a servir-se de la Pensió dels pares com ajuda, però el més important és aguantar, entre tant no millori la situació de precarietat econòmica que estem patint.

Tenim molts jubilats que dediquen part del seu temps al voluntariat en espectes concrets, porten els seus nets al col.legi, després passen a recollir-los, visiten a disminuits físics, els donen conversa, i els distreuen amb jocs de taula. També altres col.laboren amb el Banc d'Aliments en la tasca de classificar els productes arribats. Cuiden de la casa i preparen els àpats senzills, porten la serenor amb l' experiència que donen els anys a les tribulacions del dia a dia. 

Amb el seu comportament i els seus actes són ells, qui toquen de peus en terra.

Ramon Aguilera



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada